Firmino beloond met nieuw contract bij Liverpool

Roberto Firmino heeft een nieuw contract ondertekend bij Liverpool. De Braziliaan scoorde dit seizoen al 27 keer voor zijn club.

Engelse media schrijven dat Firmino heeft bijgetekend tot medio 2022 of 2023. Hij had op Anfield een verbintenis die in de zomer van 2020 zou aflopen. The Reds namen de aanvaller bijna drie jaar geleden over van Hoffenheim en sindsdien maakte hij vijftig doelpunten in 138 wedstrijden.

Firmino is daarmee bezig aan zijn productiefste seizoen ooit en hij wilde daarom graag bijtekenen, ondanks de vermeende interesse van Bayern München en Real Madrid. "Ik ben hier heel, heel erg gelukkig. Alles past hier perfect", reageert de 26-jarige speler. "Ik hou ervan om voor Liverpool te spelen en de fans zijn fantastisch."

Afgelopen week scoorde Firmino nog twee keer in de eerste halve finale van de Champions League tegen AS Roma (5-2). Als er komende woensdag in de return in Rome geen gekke dingen gebeuren, plaatsen de Engelsen zich voor de grote finale op zaterdag 26 mei in Kiev.