Strafschop helpt Atlético Madrid aan kleine zege

Atlético Madrid heeft met de nodige moeite drie punten bijgeschreven in La Liga. Pas in het laatste kwartier werd gescoord tegen Deportivo Alavés.

Met het oog op de tweede halve finale van de Europa League tegen Arsenal (donderdag) gaf coach Diego Simeone enkele basisspelers rust. Kevin Gameiro en Diego Godin begonnen op de bank, terwijl Antoine Griezmann, Saúl Ñíguez en doelman Jan Oblak niet eens bij de selectie zaten. Fernando Torres kreeg daardoor voorin de kans naast Diego Costa.

Het eerste gevaar in het Mendizorroza-stadion kwam ook van Torres, die zijn inzet zag worden tegengehouden door verdediger Víctor Laguardia. Even later mist een poging van Thomas Partey het doel maar net. In de slotfase van de eerste helft hadden ook Torres (over) en Costa (redding doelman Sivera) hun vizier niet op scherp staan.

Na de pauze kwam Atlético nog dichterbij de openingstreffer toen Vitolo met een schot de paal raakte. Even later voorkwam de Argentijnse keeper Axel Werner dat Alavés tegen de verhouding in de leiding nam. Toen Torres kort daarna een strafschop miste, leek het er steeds meer op dat Atlético punten zou morsen.

De penalty van Torres werd gekeerd door Fernando Pacheco, die net was ingevallen voor de geblesseerde Sivera. Na 77 minuten mochten de Madrileense gasten het opnieuw proberen en dit keer was het wel raak. Invaller Gameiro zorgde ervoor dat Simeone en zijn mannen toch tweede blijven in La Liga, met één punt voorsprong op Real Madrid.

Overige uitslagen zondag
Getafe - Girona 1-1
Alavés - Atlético Madrid 0-1
Valencia - Eibar 0-0
Deportivo La Coruña - Barcelona nog bezig