Dortmund met remise nog niet zeker van CL-ticket

Borussia Dortmund is er zondag niet in geslaagd om de vierde plaats in de Bundesliga veilig te stellen. De ploeg won niet van Werder Bremen.

Bij een overwinning in Bremen was Dortmund nagenoeg zeker geweest van minimaal de vierde plek en daarmee een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Eerder dit seizoen verloor BVB voor eigen publiek van Werder Bremen, maar nu was het begin een stuk beter.

Na negentien minuten schoot Marco Reus in het strafschopgebied raak en later kreeg de middenvelder een goede kans om de score uit te breiden. Op aangeven van Mario Götze was de afronding echter niet goed genoeg. Dortmund dacht wel met een voorsprong te gaan rusten totdat Thomas Delaney ineens raak kopte.

In de tweede helft bleven de bezoekers aandringen en de grootste kansen waren voor Reus, die de paal raakte, en Manuel Akanji. Werder-doelman Jiri Pavlenka stond ook een paar keer in de weg, waardoor het 1-1 bleef. Dortmund staat derde, twee punten achter Schalke 04 en drie boven Hoffenheim. Er zijn nog twee speelronden te gaan.

Verder werd op zondag nog de wedstrijd tussen FSV Mainz 05 en RB Leipzig gespeeld. De thuisploeg won met 3-0.