Eenvoudige zege voor bokser Holzken

Bokser Nieky Holzken heeft een eenvoudige zege bij kunnen schrijven. Ruim twee maanden na zijn nederlaag tegen Callum Smith, waar hij maar kort voorbereidingstijd voor had, vocht Holzken in het Duitse Offenburg tegen de Duitser Bernard Donfack.

Veel kans had de Duitser niet tegen The Natural, die in de derde ronde toe kon slaan. Hij mepte Donfack tegen het canvas en na de derde ronde gooiden de coaches van de Duitser, die al zeker niet de favoriet was, de handdoek in de ring. Donfack zelf zei last te hebben van een schouderblessure.

De 38-jarige Duitser Arthur King Arthur Abraham vocht voor eigen publiek tegen de Deen Patrick Nielsen. Abraham, drie keer betrapt op doping, kreeg na twaalf ronden de winst toegewezen en pakte daarmee de WBO International Title in het supermiddengewicht (-76,2kg).

Holzken - Donfack (Bron: YouTube)

In Bilbao vocht de Bask Kerman Lejarraga om de Europese titel in het weltergewicht (-66,7kg). Hij nam het op tegen de Brit Bradley Skeete en dat werd geen langdurig verhaal: Lejarraga sloeg zijn opponent in de tweede ronde tot drie keer toe met harde slagen op het lichaam tegen het canvas, waarna de scheidsrechter ingreep.

Lejarraga - Skeete (Bron: YouTube)