De Vries na mooie inhaalrace naar F2-podium, winst voor Russell

Nyck de Vries heeft het Formule 2-debacle van zaterdag goed kunnen maken. In de straten van het Azerbeidzjaanse Baku gooide de Nederlander zaterdag een vrijwel zekere podiumplek weg, maar zondag kwam het dan toch nog goed.

De Vries moest vanaf de veertiende plek vertrekken, hoewel dat door het stilvallen van Antonio Fuoco in de opwarmronde eigenlijk al de dertiende plek werd. Bij de start bleven weer eens de nodige coureurs staan, waaronder Jack Aitken en Alexander Albon, die beiden vóór De Vries stonden.

De Nederlander kon zo al wat plekken pakken en vertrok zelf ook gewoon sterk. Doordat een aantal anderen klem kwam te zitten schoof De Vries zo in rap tempo op naar de zevende plek. Onder meer Roberto Mehri en Ralph Boschung moesten er ook aan geloven en De Vries belandde op plek vier.

In de slotfase kwam hij vlak achter de Canadees Nicholas Latifi terecht, die hij op keurige wijze wist te verschalken. Latifi kon op het laatste rechte stuk met DRS open niet meer genoeg snelheid maken en De Vries pakte zijn eerste podiumplek van het jaar.

De winst was voor George Russell, die zaterdag door De Vries werd geëlimineerd. De Brit vertrok als twaalfde en liet eveneens een sterke inhaalrace zien. Niet ver voor het einde opende hij de aanval op Sergio Sette Câmara, die aanvankelijk goed wist te pareren.

Het werd zo een korte, maar mooie strijd om de eerste plek en daarin was Russell toch de betere. De Braziliaan hield wel stand op de tweede plek, maar het podium haalde hij slechts half: na de finish viel Sette Câmara stil, waardoor hij moest rennen om bij het podium te komen. Op het moment dat hij arriveerde was het volkslied al gespeeld, maar champagne spuiten lukte nog wel.