Triatlete Klamer 12e op Bermuda, thuisfans kunnen juichen

Triatlete Rachel Klamer heeft de World Series-wedstrijd op Bermuda als twaalfde afgesloten. De Nederlandse moest vooral op de fiets een groep laten gaan en kon dat tijdens de tien kilometer hardlopen niet meer goedmaken.

Bermuda heeft met 65.000 inwoners weinig sporters van wereldniveau, maar Flora Duffy hoort daar zeker wél bij. Het halve eiland was dan ook uitgelopen om hun nationale heldin te zien winnen en ze stelde niet teleur.

Duffy zwom de 1500 meter als snelste, schudde de Amerikaanse Kirsten Kasper af tijdens de 40 kilometer wielrennen en was ook nog eens de snelste hardloopster. De Britse Vicky Holland werd op gepaste afstand tweede, voor Katie Zaferes uit de VS. De Nederlandse Maya Kingma eindigde als zestiende.

Bij de mannen zorgde de jonge, maar bijzonder talentvolle Noorse ploeg voor een historische prestatie. Casper Stornes, Kristian Blummenfeldt en Gustav Iden - 21, 24 en 21 jaren jong - domineerden en eindigden op de eerste drie plekken. Het is de eerste keer dat een land voor een sweep zorgde tijdens een World Series-wedstrijd. Marco van der Stel eindigde als dertigste.

Duffy wint voor eigen publiek (Bron: YouTube)