Basketballers Donar vernederen Den Bosch in laatste competitiewedstrijd

De basketballers van het Groningse Donar hebben de reguliere competitie in de Dutch Basketball League bijzonder overtuigend afgesloten. In Brabant werden de spelers van New Heroes Den Bosch volledig van het veld gespeeld: 48-93.

De Boschenaren moesten het doen zonder Keshun Sherrill en Malik Morgan, maar ze hadden nog wel volop kans op de tweede plek in de competitie. Die geeft recht op een directe plaats in de halve finales, maar de thuisploeg leek er werkelijk geen moment enig geloof in te hebben.

In het eerste kwart kwam Den Bosch tot welgeteld vijf punten, terwijl Donar - dat met Evan Bruinsma en Bradford Burgess ook twee spelers moest missen - er dertig in de basket gooide. Na een 18-46 ruststand liepen de Groningers zonder problemen uit naar de 48-93 zege, met Arvin Slagter (18 punten) en Drago Pasalic (16) als topscorers.

Dinsdag gaan de play-offs van start met het duel tussen Den Bosch en Forward Lease Rotterdam en dat tussen ZZ Leiden en Aris Leeuwarden. Donar en nu ook Landstede Basketbal uit Zwolle stromen een week later in de halve finales in.