Sporting blijft in titelrace, Benfica faalt

Sporting Lissabon doet nog altijd mee in de strijd om de Portugese landstitel. In de Primeira Liga won de ploeg van Bas Dost zaterdagavond met 1-2 van Portimonense, terwijl concurrent Benfica een dure thuisnederlaag leed.

Pizzi zette Benfica al snel op 1-0, maar twee treffers van Miguel Cardoso brachten de bezoekers van Tondela op een 1-2 voorsprong. Tómané tekende tien minuten voor tijd zelfs voor 1-3, waardoor de 2-3 van Eduardo Salvio weinig effect meer had voor Benfica.

Sporting ging op bezoek bij Portimonense en na dik twintig minuten stelde Dost teamgenoot Bruno Fernandes in staat om de score te openen. Dankzij Fabricio kwam de thuisploeg langszij, maar nog eens Fernandes gooide de boel een minuut voor tijd toch nog in het slot: 1-2.

Benfica en Sporting staan na 32 wedstrijden beiden op 77 punten. FC Porto heeft er 79 en de koploper trekt zondag naar Madeira voor de uitwedstrijd bij Maritimo Funchal.