Depay dendert door bij Olympique Lyon

Olympique Lyon heeft zaterdagavond de tweede plek in de Ligue 1 gepakt na een thuiszege op FC Nantes. Memphis Depay vertolkte weer eens een hoofdrol.

Vanaf de eerste minuut zette Lyon de nummer negen van de Ligue 1 onder druk en dat resulteerde in mogelijkheden voor Bertrand Traoré en Depay. Een volley van Traoré werd gekeerd door Ciprian Tătărușanu en hij trof de lat, na een omhaal van de Nederlander.

Het tweetal bleef gevaarlijk voor de thuisploeg en na 39 minuten maakte Depay de 1-0. De spits kreeg de bal van Nabil Fekir, draaide zich goed vrij en schoot beheerst de openingstreffer tegen de touwen. Het was de zesde competitiewedstrijd op rij waarin de 24-jarige aanvaller scoorde. Voor rust stond Tătărușanu de 2-0 in de weg, na een vrije trap van Depay die van richting werd veranderd.

Na rust was er in het Parc Olympique Lyonnais een zelfde spelbeeld te zien en Lyon bleef de betere ploeg en na 68 minuten spelen werd het overwicht uitgedrukt in de 2-0. Op aangeven van Depay gooide Traoré de wedstrijd in het slot. Lyon neemt de tweede plek in de Ligue 1 over van AS Monaco, dat thuis tegen Amiens op 0-0 bleef steken.