Nipte zege Chelsea, Southampton pakt belangrijke winst in degradatiestrijd

Chelsea heeft zaterdagavond geen fout gemaakt op bezoek bij Swansea City. De nummer vijf van de Premier League was nipt te sterk: 0-1.

Het was voor Chelsea zaak om het gat met nummer vier Tottenham Hotspur te verkleinen tot twee punten om zodoende de hoop om de Champions League-voetbal in leven te houden. The Swans strijden tegen degradatie en zagen nummer achttien Southampton tot twee punten naderen.

Al na drie minuten spelen openden the Blues de score. Eden Hazard bediende Cesc Fàbregas in het strafschopgebied en de Spanjaard schoot beheerst raak: 0-1. Halverwege de eerste helft hielp de thuisploeg Chelsea bijna aan de 0-2, nadat Alfie Mawson de bal tegen zijn eigen lat schoot.

De kansen voor beide ploegen waren schaars, maar na 52 minuten werd de thuisploeg gevaarlijk toen André Aywe over kopte. Een kwartier voor tijd kreeg Eden Hazard een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de Belg kopte de bal recht in de handen van Lukasz Fabianski. In de slotfase van de wedstrijd kregen beide ploeg verschillende mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer in het Liberty Stadium.

Southampton - Bournemouth 2-1
In de strijd tegen degradatie heeft Southampton zaterdag een belangrijke zege geboekt. Op eigen veld werd AFC Bournemouth verslagen.

Southampton bezette in aanloop naar hun 35ste competitiewedstrijd de negentiende plek in de Premier League, met een achterstand van vijf punten op de veilige zeventiende plek, bezet door Swansea City. Wesley Hoedt stond aan de aftrap bij the Saints.

Hoedt zag zijn ploeg na 25 minuten spelen op voorsprong komen. Op aangeven van Mario Lemina maakte Dušan Tadić de 1-0. Op slag van rust kwamen de gasten, die ook nog niet verzekerd zijn van handhaving, langszij: bij de tweede paal tikte Joshua King de 1-1 binnen.

Negen minuten na rust werd Tadić wederom de gevierde man voor de thuisploeg. De voormalig vleugelspeler van FC Groningen en FC Twente schoot vanaf de rand van het strafschopgebied met een gekruld schot raak: 2-1. De twee doelpunten van de Serviër bleken voldoende voor de zege van Southampton, dat nu de achttiende plek bezet. Bournemouth staat twaalfde.