Antonis maakt eigen goal in slotminuut goed met winnende goal in verlenging

In de Australische voetbalcompetitie, de A-League, is men inmiddels aanbeland in de slotfase van de play-offs. De Newcastle Jets wonnen in de eerste halve finale al van Melbourne City, zaterdag speelden Sydney FC en Melbourne Victory tegen elkaar en dat kende een opmerkelijk verloop.

Bij Sydney stond Jordy Buijs in de basis, Leroy George speelde bij Melbourne zoals gewoonlijk weer vanaf het begin mee. De eerste goal werd door Stefan Nigro (Melbourne) in eigen doel gewerkt, na een wat mislukte actie van teamgenoot Terry Antonis, die enkele maanden geleden na een mislukt avontuurtje bij VVV-Venlo weer uit Nederland vertrok.

Kosta Barbarouses scoorde namens Melbourne de gelijkmaker en James Troisi tekende kort na rust voor de 1-2 voorsprong. Melbourne leek het zo te gaan winnen, maar Antonis besloot in de 95e minuut anders: hij werkte de bal in eigen doel en bezorgde de gelijkmaker zo bij Sydney, waar hij voor zijn korte Europese avontuur overigens enkele seizoenen gespeeld had.

Antonis was zo de schlemiel van de wedstrijd en er moest verlenging gespeeld worden. Daarin maakte hij zijn fout echter meer dan goed: na een prima aanval was het uitgerekend Antonis zelf die Melbourne naar 2-3 en uiteindelijk de winst schoot. Op 5 mei wordt de finale gespeeld.

De hoogtepunten van de wedstrijd (Bron: YouTube)