Chaotische slotronde ePrix Parijs, Vergne wint voor eigen publiek

Jean-Eric Vergne heeft de ePrix van Parijs gewonnen. De Fransman pakte zo in zijn achtertuin alweer zijn derde overwinning van het seizoen en verstevigde zijn leidende positie in het kampioenschap.

Vergne pakte vanaf poleposition de leiding bij de start, gevolgd door Sam Bird, André Lotterer, Mario Engel en Lucas di Grassi. Sebastien Buemi volgde, Antonio Felix de Costa aanvankelijk ook, maar de Portugees schoot al snel rechtdoor en viel terug naar de zeventiende plek.

Bird hield de druk er goed op bij leider Vergne en na een derde van de race zat de Engelsman nog altijd onder de achtervleugel van de thuisfavoriet, terwijl Lotterer op zijn beurt weer in de nek van Bird aan het hijgen was.

Na 24 ronden, kort voor het wisselen van de auto's, probeerde Bird met een forse uitremactie de leiding te pakken, maar dat lukte niet en dus doken Vergne, Bird en Lotterer in die volgorde de pitstraat in voor een verse auto. 

De posities voorin bleven gelijk, maar de verschillen werden flink wat groter en vooral Lotterer verloor behoorlijk wat tijd. Di Grassi en Buemi kwamen wat later naar binnen en begonnen dus met een kleine tien procentpunt meer aan energie aan het tweede deel van de race.

Met dertien ronden te rijden opende Lotterer de aanval op Bird en dat ging met volle agressie: de Duitser gooide zijn auto ernaast, liep wat schade op aan het bodywork, maar pakte plek twee wel. Di Grassi kon zo aansluiten bij Bird en de Braziliaan ging er nog in dezelfde ronde ook voorbij.

Vijf ronden voor de finish was duidelijk dat Bird het tempo niet meer kon volgen, terwijl Daniel Abt met een strakke inhaalactie de zesde plek van Buemi pakte. Di Grassi kwam met drie procentpunt energie meer in de buurt van Lotterer en diens teamgenoot Vergne was ook nog niet zeker van de winst.

In de slotronde ging het fout voor Lotterer: de batterij in de auto van de Duitser was leeg en Di Grassi passeerde makkelijk. Daarna was het de beurt aan Bird en de Brit deed dat ietwat opvallend. Hij knalde vol achterop de auto van Lotterer, maar kwam - met drie intacte wielen - wel als derde over de streep.