Dronkenlap weigert politiebureau te verlaten

Een beschonken 30-jarige man uit Oegstgeest die vrijdagochtend 27 april omstreeks 8:00 uur het politiebureau aan de Langegracht mocht verlaten, mishandelde een agente. Zij raakte daarbij gewond aan haar pink. De politie onderzoekt de zaak.

Toen de man eerder in de ochtend zijn bromfiets vanaf het station in Leiden naar huis wilde pakken, waarschuwden medewerkers van de NS hem nog dat hij moest gaan lopen. Toen 30-jarige toch zijn bromfiets pakte, belde de medewerkers met de politie.

Agenten zagen de man slingerend rijden over de openbare weg en hielden hem omstreeks 6:30 uur aan. Aan het bureau blies de man 1.025 Ugl. Dit is ruim vier maal de toegestane hoeveelheid en daarom namen collega’s direct zijn rijbewijs in. Ook legden zij hem een rijverbod op. Daarna werd hij in vrijheid gesteld, echter wilde de verdachte niet vrijwillig het bureau verlaten. Agenten vorderden hem meerdere malen om weg te gaan.

Toen hij dit niet deed, hielden agenten hem opnieuw aan. Hierbij ging de man in verzet en verwondde daarbij een collega aan haar pink. De collega deed aangifte van de mishandeling. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte en hij zal zich op een later tijdstip bij de rechter moeten verantwoorden.

Dronkenlap weigert politiebureau te verlaten (Foto: Stockfoto politie.nl)
Dronkenlap weigert politiebureau te verlaten (Foto: Stockfoto politie.nl)