'Weghorst verlaat training krijsend van de pijn'

AZ-spits Wout Weghorst kwam vrijdag tijdens de training pijnlijk in botsing met een ploeggenoot. Hij zou het veld krijsend van pijn hebben verlaten.

De Telegraaf meldt dat de schrik er vrijdagmiddag goed in zat bij AZ. Weghorst kwam tijdens een oefenpartijtje op de training in botsing met keeper Gino Coutinho en werd daarbij hard geraakt tussen de lies en schaamstreek. Volgens het dagblad ging hij daarna kermend van de pijn en krijsend van het veld.

Daarop werd de training direct afgebroken. "De eerste berichten van de dokter zeggen niet veel goeds", stelde trainer John van den Brom even later. "De kans is heel klein dat hij de wedstrijd tegen Ajax van zondag haalt", aldus de oefenmeester die ook tweede spits Ondrej Mihalik moet missen.

Weghorst gaat vrijdagavond nog naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis voor een MRI-scan. Dan moet blijken hoe ernstig zijn kwetsuur is. AZ kan tegen Ajax ook niet beschikken over Stijn Wuytens en Oussama Idrissi. Hoogstwaarschijnlijk haalt de technische staf Ferdy Druijf bij het eerste elftal om de spitspositie in te vullen.

AZ moet zondag winnen in de Johan Cruijff ArenA om nog zicht te houden op de tweede plaats in de Eredivisie. Als de Amsterdammers minimaal één punt halen, eindigen zij op de ranglijst definitief boven de Alkmaarders.