Poels aan de zijde van Froome in Giro, Aru kent ook zijn helpers

Sky heeft officieel bekendgemaakt dat Chris Froome aan de start komt van de Giro d'Italia. De Britse WorldTour-ploeg heeft ook de zeven andere renners bekendgemaakt. Daartoe behoort ook de Nederlander Wout Poels.

"Ik heb een andere seizoensstart gekend dan andere jaren, omdat ik natuurlijk vroeger wil pieken dan normaal. Maar het doel om een derde opeenvolgende grote ronde te winnen, heeft voor motivatie gezorgd. Het is een risico om de Giro te rijden voor de Tour, maar ik zou er voor de rest van mijn leven spijt van hebben als ik deze Giro niet zou rijden", vertelt Froome in het persbericht.

In het persbericht gaat hij ook even in over het onderzoek wat naar hem loopt vanwege te hoge salbutamolwaarden. "Zoals ik eerder heb gezegd doe ik, samen met het team, er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Ondertussen focus ik me op koersen. Ik droom ervan de roze trui te winnen, maar ik maak mij geen illusies over de zwaarte van deze wedstrijd."

Sky: David de la Cruz, Chris Froome, Kenny Elissonde, Sergio Henao, , Vasil Kiryienka, Christian Knees, Wout Poels en Salvatore Puccio.

Ook Fabio Aru kent zijn helpers voor de Ronde van Italië, die komende week vrijdag van start gaat in Jeruzalem. UAE Emirates, de ploeg van Aru, zal volledig in dienst rijden van de Italiaans kampioen. 

Aru zijn beste prestatie in de Ronde van Italië is een tweede plaats in het algemeen klassement in 2015. Vorig jaar was ook de bedoeling om te starten in de Giro, maar moest toen vanwege een knieblessure afzeggen. 

UAE Emirates: Fabio Aru, Darwin Atapuma, Valerio Conti, Marco Marcato, Manuele Mori, Jan Polanc, Vegard Stake Laengen en Diego Ulissi.