Pogba: "Ik denk dat ik anders word beoordeeld"

Manchester United-middenvelder Paul Pogba vindt dat hij op een verkeerde manier beoordeeld wordt, maar de Fransman accepteert het.

De middenvelder stapte in de zomer van 2016 voor 105 miljoen euro over van Juventus naar Manchester United, maar vele critici stellen dat hij zijn prijskaartje sindsdien nog niet heeft waargemaakt. Afgelopen seizoen scoorde Pogba vijf doelpunten en gaf vier assists en dit seizoen staat de teller op zes doelpunten en elf assists in alle competities.

"Het is best grappig omdat ik niet beoordeeld word voor mijn prestaties op het middenveld", vertelt Pogba in gesprek met Sky Sports. "Ze beoordelen me op assists en doelpunten en dat is de waarheid. Ik kan een uitstekende wedstrijd spelen, maar als ik niet scoor of een assist geef, zeggen ze dat dit 'normaal' is, of wat dan ook."

"Maar als iemand anders het doet, is het anders. Zij zullen misschien wel man of the match zijn. Ik denk dat ik anders word beoordeeld, maar het is oké. Het maakt me ook beter, het is een uitdaging voor mij en die pak ik graag aan. Ik vat het niet verkeerd op."

"Ik probeer te scoren en assists te geven en dat is het. Ik wil nog steeds mijn werk op het middenveld doen. Als ik het team in de aanval en verdediging kan helpen en het verschil kan maken, zal ik dat doen. Als ik kan scoren of een assist kan geven is het nog beter."