Van der Wiel in Champions League-finale CONCACAF onderuit tegen Salcido en co

Het Mexicaanse Guadalajara Chivas heeft de Champions League gewonnen van de CONCACAF, de voetbalbond voor Noord- en Midden-Amerika, inclusief het Caraïbisch gebied. De Mexicanen wonnen de tweestrijd na penalties van Toronto FC, de kampioen van de Major League Soccer.

Guadalajara won in Toronto met 1-2 en dus namen ze een mooi voordeel mee naar de beslissende wedstrijd in eigen huis. Orbelin Pineda scoorde na een dik kwartier en het leek een mooi avondje te worden voor de thuisploeg. Na 25 minuten was het voormalig AZ-speler Jozy Altidore die de gelijkmaker scoorde namens Toronto, waar Gregory van der Wiel in de basis stond.

Sebastian Giovinco zette Toronto kort voor rust zelfs op 0-2 en dus glorode er voor de Canadese ploeg hoop. Marco Delgado kon Toronto in de slotfase met 1-3 naar de eindzege schieten, maar verzuimde. Er werd niet meer gescoord en dus moesten penalties genomen worden. Michael Bradley (ex-Heerenveen) schoot de beslissende strafschop mis, waardoor Guadalajara met de 38-jarige aanvoerder Carlos Salcido (ex-PSV) de titel pakte.

Voor Mexico was het overigens geenszins uniek: sinds 2006 ging de titel elk jaar naar een Mexicaanse ploeg, vorig jaar nog naar Pachuca, onder meer dankzij huidig PSV'er Hirving Lozano. Guadalajara mag in december de CONCACAF vertegenwoordigen op het WK voor clubs.