Zlatan definitief niet als speler op het WK

Wel of geen Zlatan op het WK? Na zijn mysterieuze uitspraken vroeg iedereen zich af of hij aasde op een comeback bij Zweden, maar het antwoord is nee.

De 36-jarige balvirtuoos kwam de voorbije weken meerdere keren in het nieuws met uitspraken dat hij naar Rusland zou gaan. "Een WK is geen WK zonder mij", stelde de excentrieke Zweed bijvoorbeeld bij de Amerikaanse televisie. Hij bleef echter met opzet vaag door niet te vertellen in welke rol hij aanwezig zou zijn. "Ik zeg alleen dat ik naar het WK ga. Als ik meer zeg, zullen mensen me daar op afrekenen", aldus Zlatan, ruim een week geleden.

Direct werd al gesuggereerd dat hij er enkel bij is om op te treden als boegbeeld van zijn sponsors, maar niet iedereen was overtuigd. Zelfs Karl-Johan Johnsson, vaste doelman van Zweden, geloofde echt dat zijn illustere landgenoot zijn afscheid bij de nationale ploeg ongedaan wilde maken. Hij vreesde dat de bondscoach de hele ploeg voor hem om moest gooien en stelde derhalve dat het ook prima zonder Zlatan zou kunnen. "We zijn nu meer een team."

Dat mag de Zweedse selectie nu gaan bewijzen, want de topscorer allertijden wil niet mee. De Zweedse teamchef Lars Richt heeft via de officiële kanalen bevestigd dat Ibracadabra definitief niet als speler meedoet aan het WK. "Ik heb dinsdag met Zlatan gepraat en hij heeft me verteld dat hij niet is teruggekomen op zijn beslissing om te stoppen bij de nationale ploeg. Het is een 'nee'.