Franse ploegen maken selecties bekend voor Ronde van Italië

Groupama-FDJ heeft de selectie voor de Giro d'Italia bekendgemaakt. De Frans WorldTour-ploeg zal vooral in dienst rijden voor Thibaut Pinot, die vorige week nog de winst pakte in de Tour of the Alps.

Pinot kwam vorig jaar ook aan de start van de Ronde van Italië. Aan de start van de afsluitende tijdrit in Milaan stond de Franse klimmer nog op de derde plaats, maar kwam uiteindelijk te kort voor het podium. Wel wist hij de twintigste etappe op zijn te schrijven.

In de bergen zal Pinot vooral steun krijgen van de Zwitsers Steve Morabito, Sébastien Reichenbach en van de Oostenrijker Georg Preidler. Op de vlakke wegen zullen zijn landgenoten hem moeten beschermen.

Selectie Groupama-FDJ: William Bonnet, Matthieu Ladagnous, Steve Morabito, Thibaut Pinot, Georg Preidler, Sébastien Reichenbach, Anthony Roux en Jeremy Roy.

Ook de andere Franse ploeg die van start gaat in de Giro d'Italia heeft de selectie op papier staan. De ploeg zal mikt op een dagzeges en een goed klassement met Alexandre Geniez.

De Fransman kwam drie aan de start van de Giro en zijn hoogste positie was een negende plaats in 2015. In 2014 werd hij dertiende en in 2016 gaf hij al op na vier etappes. "Hij zal proberen een goed klassement te rijden, maar mikt ook op een ritzege. Op een goed klassement mikken is de beste manier om geconcentreerd te blijven", laat ploegleider ploegleider Vincent Lavenu weten.

Selectie AG2R La Mondiale: François Bidard, Mikaël Chérel, Nico Denz, Hubert Dupont, Alexandre Geniez, Quentin Jauregui, Matteo Montaguti en Clément Venturini