Matthews wint proloog Ronde van Romandië

Michael Matthews heeft de proloog in de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De Australier van Sunweb was over een afstand van vier kilometer de snelste. Hij was één seconde sneller dan de Zwitser Tom Bohli en de Sloveen Primoz Roglic.

Halverwege de proloog klokte Bohli de snelste tijd. De Zwitser van BMC, die vorig al achtste werd in de proloog, deed over de vier kilometer vijf minuten en 34 seconden. Ploeggenoot Rohan Dennis kwam zes tienden te kort om de tijd te verbeteren. Lang leek het er ook op dat Bohli zijn eerste WorldTour-zege ging pakken, maar met nog twintig renners te gaan dook Matthews er met één seconden onderdoor.

Roglic, die één minuut later was gestart dan Matthews, kwam nog dicht in de buurt van de toptijd, maar de Sloveen van LottoNL-Jumbo kwam één seconde te kort op de tijd van Matthews. De laatste renners die van start gingen konden de tijd van de Australiër niet meer verbeteren en boekte daarmee zijn eerste zege van het seizoen. Voor Sunweb was het pas de tweede zege van het seizoen.