MLB: Grand slam Gregorius helpt Yankees naar ruime winst

De honkballers van de New York Yankees hebben in eigen huis een ruime overwinning geboekt. In de Bronx kregen de Minnesota Twins met 14-1 klop in de eerste onderlinge ontmoeting van het seizoen.

Onder meer dankzij homeruns van rookie Miguel Andujar en Giancarlo Stanton hadden de Yankees na zeven innings al een 8-1 voorsprong in handen. Op dat moment kwam Didi Gregorius aan slag en de Amsterdammer haalde hard uit: met Gleyber Torres, Brett Gardner en Aaron Judge op de honken sloeg Sir Didi een homerun en dus een onvervalste grand slam - een homerun met alle honken bezet, die dus vier runs oplevert.

Baltimore Orioles-werper Kevin Gausman liet voor eigen publiek ook een mooi staaltje zien. Hij gooide in de zevende inning een immaculate inning, wat inhoudt dat hij met negen worpen - allemaal strikes - drie tegenstanders uit wist te gooien. Yonder Alonso, Yan Gomes en Bradley Zimmer gingen er achter elkaar met drie strikes uit, de eerste immaculate inning in het MLB-seizoen en de 90e in zo'n 130 jaar honkbal.

Uitslagen MLB maandag
Cincinnati Reds - Atlanta Braves 10-4
Baltimore Orioles - Cleveland Indians 1-2
New York Yankees - Minnesota Twins 14-1
Texas Rangers - Oakland Athletics 4-9
Chicago White Sox - Seattle Mariners 10-4
Houston Astros - Los Angeles Angels 0-2
Colorado Rockies - San Diego Padres 5-13
Los Angeles Dodgers - Miami Marlins 2-1
San Francisco Giants - Washington Nationals 4-2

De immaculate inning van Gausman (Bron: YouTube)