Sneijder krijgt officiële afscheidswedstrijd bij Oranje

Wesley Sneijder krijgt een afscheidswedstrijd bij het Nederlands elftal. De recordinternational wordt officieel uitgezwaaid op donderdag 6 september.

Dan speelt Oranje een oefenwedstrijd tegen Peru in de Johan Cruijff ArenA. De KNVB belooft op haar website dat het niet zomaar een 'friendly' wordt. Wesley Sneijder gaat dan zijn 134e en laatste interland spelen. Daarin wordt hij 'op gepaste wijze' bedankt voor zijn bewezen diensten.

De uitzwaaiwedstrijd is onderdeel van een plan van de bond waarin vanaf nu elk jaar oud-internationals in het zonnetje worden gezet. "We willen op deze wijze passend afscheid van onze internationals", stelt Jean Paul Decossaux. De commercieel directeur van de KNVB belooft dat het een traditie wordt die de bond altijd zal eerbiedigen. "Het is een ode aan alles wat ze ons hebben gebracht."

Wesley Sneijder stelt hartstikke blij te zijn met wat er gaat gebeuren. "Dit is het afscheid zoals ik het droomde. In een wedstrijd, in een team dat me dierbaar is en op een plaats die me dierbaar is. Ik kan haast niet wachten tot 6 september", aldus Sneijder op de officiële site van de voetbalbond.

De recordinternational stelt al een beetje gerekend te hebben op zo'n scenario. "Dit wilde zowel de KNVB als ikzelf heel graag. Ik ben er oprecht dankbaar voor. Een mooier afscheid kan niet", concludeert hij. De bond besloot alles in gang te zetten zodra bondscoach Ronald Koeman met hem sprak in Qatar. In dat gesprek kreeg Sneijder te horen niet meer in de plannen van de komende jaren voor te komen, met deze wedstrijd als speciale uitzondering.

Nico-Jan Hoogma legt uit dat het passen en meten was om dit afscheid mogelijk te maken en toont zich gelukkig dat de oplossing is gevonden. "Hij verdient dit, daar was iedereen het al lang over eens", stelt de directeur topvoetbal bij de KNVB. "Dit wordt een speciaal moment in de geschiedenis van Oranje en in de loopbaan van Wesley."