Tweede Moto2-zege van het jaar voor Bagnaia

Motorcoureur Francesco Bagnaia heeft zijn tweede overwinning van het Moto2-seizoen binnen. De 21-jarige Italiaan was op het Circuit of the Americas in Austin de beste tijdens de Amerikaanse Grand Prix.

Bij de start pakte Alex Marquez vanaf poleposition gelijk de leiding, voor Mattia Pasini, Bagnaia, Sam Lowes en Xavi Vierge. Een race met Sam Lowes zou geen race met Sam Lowes zijn zonder een val van Sam Lowes en dat bleek: nog voor het einde van de eerste ronde lag de Brit weer eens plat in het grind. 

Marquez reed na een kwart van de race een seconde voor de rest, aangevoerd door Bagnaia en Vierge, terwijl Marcel Schrötter, Pasini, Brad Binder en Miguel Oliveira aan het knokken waren. Voor Schrötter was dat duel snel klaar: hij werd van zijn machine geslingerd en kwam hard op het asfalt terecht, waar hij zich bij leek te bezeren. 

Halverwege de race had Bagnaia de aansluiting bij Marquez weer te pakken, terwijl de rest op aanzienlijke achterstand reed. Joan Mir reed ondertussen een puike race: de Moto3-kampioen vertrok als vijfde, viel in de openingsfase helemaal terug naar het achterveld, maar had met negen ronden te gaan de achtste plek in handen. 

Met een kleine zes ronden te gaan nam Bagnaia de leiding over van Marquez, terwijl Vierge daar ruim achter vanaf de vierde plek onderuit ging. Bagnaia liet Marquez in de slotfase definitief achter en pakte zijn tweede zege van het seizoen, voor Marquez en Oliveira. Mir maakte zijn indrukwekkende inhaalrace af met een knappe vierde plek. Iker Lecuona eindigde op een mooie vijfde plek, het beste resultaat uit de jonge carrière van de Spanjaard.