Van der Breggen schrijft ook Luik-Bastenaken-Luik op haar naam, Van Vleuten derde

Anna van der Breggen heeft voor het tweede jaar op rij Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. De Nederlandse van Boels-Dolmans kwam op vijf kilometer van de streep bij de Australische Amanda Spratt en liet haar in de laatste kilometer achter. Annemiek van Vleuten werd derde, voor Ashleigh Moolman. Ellen van Dijk won de sprint van een groepje voor de vijfde plaats, voor een andere Nederlandse Sabrina Stultiens.

Op negentien kilometer van de finish brak de koers open op de Roche-Aux-Faucons. Pauline Ferrand-Prevot was even daarvoor op La Redoute weggesprongen uit het peloton. De Française had een maximale voorsprong van een kleine minuut, maar op de klim van Roche-Aux-Faucons kon ze niet volgen op de versnelling van Van der Breggen, Megan Guarnier, Ashleig Moolman en Van Vleuten.

Op de top van de klim kwam zes rensters terug, waaronder de Nederlandse Stultiens. Er werd veel naar elkaar gekeken en daar profiteerde Spratt van. De Australische in dienst van
Mitchelton-Scott. Aan de voet van Saint-Nicolas op zes kilometer van de streep had Spratt een voorsprong van vijftig seconden, maar toch reed Van der Breggen ernaar toe. In de laatste kilometer op een oplopende strook kon ze de Nederlandse niet meer volgen.

Van der Breggen boekte daarmee al haar vierde zege in de Women's WorldTour. Eerder was de renster van Boels-Dolmans al de beste in Strade Bianche, de Ronde van Vlaanderen en de Waalse Pijl. Van der Breggen verstevigde daarmee ook de leiding in dat klassement.

Anna van der Breggen wint Luik-Bastenaken-Luik (Pro Shots / George Deswijzen)
Anna van der Breggen wint Luik-Bastenaken-Luik (Pro Shots / George Deswijzen)