NBA: Pelicans schakelen Blazers uit, Heat in problemen tegen Sixers

De basketballers van de New Orleans Pelicans staan in de tweede ronde van de play-offs in de NBA. In New Orleans werden de Portland Trail Blazers ook in het vierde duel geklopt, waardoor de Pelicans de serie met een sweep wonnen: 4-0.

De Blazers boden in de eerste helft goed partij, waarna de Pelicans in het derde kwart een gat sloegen. In de slotfase werd het wel weer spannend, maar onder leiding van het geweldig spelende duo Anthony Davis en Jrue Holiday (47 en 41 punten) werd de aanval van de Blazers afgeslagen: 131-123.

De Philadelphia 76ers was in Miami te sterk voor de Heat. De thuisploeg kreeg na een moeilijk begin vat op de wedstrijd in het derde kwart, maar de Sixers sloegen terug en namen het heft weer in handen. Dankzij onder meer JJ Reddick pakte de ploeg in de slotfase een beslissende voorsprong: 102-106, wat Philadelphia een 3-1 voorsprong in de serie oplevert.

De Minnesota Timberwolves wonnen in eigen huis dankzij een sterke tweede helft van de Houston Rockets (121-105), waardoor de stand op 2-1 staat voor de Rockets. De Utah Jazz nam in Salt Lake City in het tweede en derde kwart afstand van de Oklahoma City Thunder en nam zo onder leiding van Ricky Rubio een 2-1 voorsprong in de serie.

De beste plays van de avond (Bron: YouTube)