NHL: Lightning naar volgende ronde, Maple Leafs houden hoop levend

De ijshockeyers van de Tampa Bay Lightning hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs in de NHL. In de eigen Amalie Arena won de ploeg het vijfde duel met de New Jersey Devils, wat een 4-1 winst in de best-of-7-serie opleverde.

De jonge Rus Mikhail Sergachyov zette de thuisploeg halverwege de eerste periode op voorsprong, waarna het tot de derde periode duurde voor zijn landgenoot Nikita Kucherov de score verdubbelde. Patrick Maroon deed namens de Devils wat terug, maar een gelijkmaker zat er niet meer in en Ryan Callahan gooide de boel twee tellen voor het einde definitief op slot: 3-1 en dus de 4-1 winst in de serie.

De Washington Capitals spelen in de eerste ronde tegen de Columbus Blue Jackets en de eerste vier duels gingen telkens naar het uitteam: 2-2. Dit keer won Washington in de eigen Capital One Arena, doordat Nicklas Bäckström in overtime zijn tweede goal van de avond maakte en de wedstrijd besliste: 4-3, en de Capitals pakken een 3-2 voorsprong.

De Boston Bruins kwamen met een 3-1 voorsprong tegen de Toronto Maple Leafs terug in de eigen TD Garden en konden het dus afmaken, maar dat lukte niet. De Leafs kwamen snel op 0-2 en nadat David Backes namens de Bruins scoorde waren het Tyler Bozak en James van Riemsdyk die de Canadese ploeg op 1-4 zette. Dankzij Sean Kuraly en Noel Acciari kwamen de Bruins nog in de buurt, maar het bleef bij 3-4 en dus een 3-2 stand voor de Bruins.

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)