Sancho leidt Dortmund naar ruime zege

Borussia Dortmund heeft in de Bundesliga op overtuigende wijze drie punten gepakt tegen Bayer Leverkusen. De 18-jarige Jadon Sancho was uitblinker.

Het Engelse talent kreeg voor de vierde keer dit seizoen een basisplaats en in de openingsfase kreeg hij de eerste goede scoringskans. Sancho scoorde in eerste instantie niet, maar een minuut later was het wel raak. Op aangeven van Christian Pulisic maakte hij zijn eerste goal namens Borussia Dortmund.

De thuisploeg bleef aandringen en Marco Reus dacht de 2-0 te maken, maar teamgenoot Maximilian Philipp, die de voorzet gaf, stond buitenspel. Even later miste Reus een strafschop nadat er in het strafschopgebied een overtreding was gemaakt op Pulisic. Doelman Ramazan Özcan bracht redding voor Bayer Leverkusen.

In de tweede helft was het duel echter snel beslist. Mario Götze liet Reus alsnog het tweede Borussia-doelpunt maken en acht minuten daarna scoorde Philipp uit een mooie assist van Sancho. Ook bij het laatste doelpunt van de avond was Sancho de aangever. Met een rake kopbal bepaalde Reus de eindstand op 4-0.

Door die zege staat Borussia Dortmund steviger op de derde plaats in de Bundesliga. De voorsprong op nummer drie Bayer Leverkusen is drie punten en Hoffenheim heeft nu vijf punten dan BVB. De nummers drie en vier plaatsen zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League.