Roma wint overtuigend in aanloop naar duel met Liverpool

AS Roma gaat met een goed gevoel naar Anfield voor de halve finale van de Champions League tegen Liverpool. De Italianen wonnen van SPAL.

Met het oog op de kraker van komende dinsdag startte Roma zonder Daniele De Rossi en Edin Dzeko in de basis. Kevin Strootman verscheen wel aan de aftrap. De Nederlander tikte na ruim een halfuur een voorzet van Lorenzo Pellegrini binnen. Omdat Francesco Vicari namens SPAL de bal als laatste raakte, werd de treffer als een eigen doelpunt genoteerd.

Keeper Alex Meret wist vervolgens te voorkomen dat de Romeinen voor rust al verder uitliepen. In het eerste kwartier van de tweede helft gebeurde dat alsnog. Radja Nainggolan schoot een afgeslagen bal in de hoek en Patrik Schick maakte met het hoofd zijn eerste competitiedoelpunt, op aangeven van Pellegrini.

Met nog vier speelronden in de Serie A te gaan bezet Roma de derde plaats. Concurrenten Lazio en Internazionale hebben respectievelijk drie en vier punten minder, maar zij komen later dit weekend nog in actie. Lazio krijgt zondag Sampdoria op bezoek, terwijl Inter dan een uitwedstrijd speelt tegen Chievo.

Uitslagen Serie A zaterdag
SPAL - AS Roma 0-3
Sassuolo - Fiorentina 1-0
AC Milan - Benevento 0-1