Liverpool geeft zege uit handen na weer een nieuw record Salah

Mo Salah is weer een record rijker. Hij scoorde wederom voor Liverpool, maar zag zijn ploeg in de slotfase een voorsprong uit handen geven tegen WBA.

Sinds de Premier League over 38 duels wordt gespeeld, slaagden er slechts drie spelers in om meer dan dertig goals te maken in één seizoen, tot vandaag. Mohamed Salah schoot namens Liverpool weer eens raak en dat betekende nummer 31 voor de Egyptenaar. Hij is aan een fenomenaal seizoen bezig en staat nu qua treffers in één seizoen op gelijke hoogte met Alan Shearer, Cristiano Ronaldo en Luis Suarez. Hij heeft nu nog drie wedstrijden om dat record alleen op zijn naam te krijgen en heeft daarbij aan één doelpunt genoeg.

Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis trad Liverpool zaterdagmiddag aan tegen West Bromwich Albion. De hekkensluiter van de competitie kreeg dit seizoen al 52 tegentreffers en het was dan ook de verwachting dat het aanvalstrio van trainer Jürgen Klopp wel even zou laten zien waarom het zo veel geroemd is de afgelopen maanden.

Roberto Firmino startte echter op de bank en zijn kompanen Sadio Mané en Mohamed Salah hadden voor rust moeite om een gaatje te vinden in de defensie van de thuisploeg. Alleen Danny Ings, die verrassend de voorkeur kreeg boven de Braziliaan, slaagde in die missie. Hij gaf na vier minuten al het goede voorbeeld en dat was de eerste goal in exact 930 dagen voor de door horrorblessures geteisterde international van Engeland.

Na een goed uur spelen kwam Firmino dan toch binnen de lijnen, maar daar stond de aftocht van Mané tegenover, waardoor fans van The Reds alsnog hun favoriete trio niet samen zagen schitteren. Salah vergoedde dat gemis echter door met een glimp van zijn klasse de score te verdubbelen. Hij passeerde de verbouwereerde keeper met een fraaie lob.

Kort daarna kreeg scoorde de thuisploeg via Jake Livermore tegen, werd Salah gewisseld voor verdediger Dejan Lovren en kreeg West Brom in de slotfase zowaar een punt in de schoot geworpen omdat José Salomon Rondon ongehinderd raak kon koppen uit een vrije trap.

Met die 2-2 eindstand loopt Liverpool verrassend tegen puntverlies op en verzuimt het druk te zetten op Manchester United. De eeuwige rivaal van de Liverpudlians bezet plek twee en kan uitlopen richting het einde van de competitie. Jürgen Klopp en de zijnen moeten zelfs vrezen dat plek drie wordt afgestaan aan Tottenham Hotspur. Die ploeg kan in punten gelijk komen als het haar volgende duel wint.

Uitslagen Premier League:
West Bromwich Albion FC - Liverpool 2-2
Watford - Crystal Palace 0-0