Lewandowski pakt record bij uitzege Bayern

Bayern München heeft na rust een ruime overwinning neergezet bij Hannover 96. Ook Hamburger SV pakte drie punten.

Bayern München leek met de gedachten al een beetje bij de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid (woensdag) te zitten, want de bezoekers begonnen wat slordig aan het duel. Uiteindelijk werd pas in het laatste halfuur de zege veiliggesteld. Eerst was het Thomas Müller die de score opende door een volley van Juan Bernat binnen te werken.

Robert Lewandowski vergrootte de voorsprong met een rake kopbal uit een hoekschop. Met 105 treffers in zijn Bundesliga-carrière bij Bayern loste de Pool daarmee Claudio Pizarro af als meest scorende niet-Duitser namens één Bundesliga-club. Pizarro scoorde in competitieverband 104 keer in het shirt van Werder Bremen.

bIn de slotfase bepaalde Sebastian Rudy de eindstand op 0-3. Onderin pakte Hamburger SV drie punten tegen SC Freiburg (1-0), dat het duel met tien man uitspeelde. De achterstand van HSV op Freiburg, de nummer zestien, is met drie duels te gaan nog vijf punten. De nummer zestien moet nacompetitie spelen, terwijl de twee laagst geklasseerde teams rechtstreeks degraderen.

Uitslagen Bundesliga:
RB Leipzig - TSG Hoffenheim 2-5
Eintracht Frankfurt - Herta BSC 0-3
Hamburger SV - SC Freiburg 1-0
Hannover 96 - Bayern München 0-3
VfB Stuttgart - Werder Bremen 2-0