Bedreiger taxichauffeur vlucht asiel in

Politieagenten hielden in de nacht van zaterdag 21 april op de Groenhovenweg in Gouda een 39- jarige man aan die kort daarvoor zijn taxirit niet wilde betalen en de taxichauffeur daarbij bedreigde.

De agenten zagen rond 01:24 uur een onbemande taxi staan bij het verkeerslicht aan de Goudse Poort. Toen ze ter controle uitstapten, sprak een omstander hen aan die vertelde dat de chauffeur van de taxi zojuist achter een klant was aangerend. Op dat moment kwam de taxichauffeur naar de politieagenten toegesneld. Hij vertelde hen dat hij de klant bij De Groene Wal had achterhaald, maar dat de man hem daar toen bedreigde. Hierop was hij terug naar zijn taxi gekomen om hulp te vragen. De chauffeur gaf de agenten een uitgebreid signalement. Dit signalement werd doorgegeven aan andere surveillerende agenten die vervolgens in de omgeving op onderzoek gingen.

Agenten zagen hierna in het park natte voetsporen die in de richting van sportvelden en de geluidswal gingen. Kort daarna werd de verdachte op afstand gezien, rennend richting het dierenasiel. Het gebied rond het asiel werd door een aantal agenten afgesloten, zodat de verdachte niet weg kon. Bij het asiel werden natte sporen bij het hek gezien en de agenten hoorden de honden in hun verblijf aanslaan. Bij onderzoek op het terrein zagen ze de man verstopt zitten bij de hondenhokken. Hierop werd de verdachte aangehouden. Zijn kleding was doorweekt omdat hij op zijn vlucht voor de politie in de sloot was gesprongen. De verdachte, een inwoner van Gouda, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De recherche heeft de zaak in behandeling.

Bedreiger taxichauffeur vlucht asiel in (Foto: stockfoto politie.nl)
Bedreiger taxichauffeur vlucht asiel in (Foto: stockfoto politie.nl)