Depay opnieuw belangrijk voor Olympique Lyon

Er staat de laatste weken geen maat op Memphis Depay en ook vrijdagavond liet de Nederlandse spits zich gelden. Olympique Lyon won met 2-5 van Dijon.

Van de laatste elf treffers van Olympique Lyon scoorde Memphis er vijf en bereidde hij er ook nog eens vijf voor. Van hem werd dus het nodige verwacht in duel met middenmoter Dijon en de Nederlander stelde wederom niet teleur.

Slechts vier minuten had de in de spits geposteerde vleugelspeler nodig om de score te openen. Op die positie zei hij onlangs meer vrijheid te ervaren en daar plukte hij in Dijon opnieuw de vruchten van. Later mocht Houssem Aouar daar van profiteren, want de Nederlander schonk hem een niet te missen kans voor de 1-2. Tussendoor had Naim Sliti gescoord voor de thuisploeg.

Het duel kende uiteindelijk een fraai scoreverloop. Nabil Fekir maakte de 1-3, Sliti mikte wederom raak voor Dijon en in de slotfase nam Olympique definitief afstand. In de 77e minuut was het oud-Ajaxhuurling Bertrand Traoré met de vierde treffer aan Lyonzijde en Gnaly Cornet gaf de bezoekers nog meer reden tot juichen.

Met de zege verstevigt de ploeg van Memphis Depay de derde plaats wat recht geeft op voorronde Champions League. Bovendien voert het de druk op bij AS Monaco. Die ploeg staat op plek twee waarmee zij rechtstreeks naar het miljardenbal mogen als de stand zo blijft. De Monegasken hebben één punt meer dan Lyon en hebben ook nog een duel tegoed.

Uitslagen Ligue 1 vrijdag

FC Nantes - Stade Rennais 1-1
Dijon - Olympique Lyon 2-5