FOK! Wat een weer: verandering op til

Hallo allemaal!

Wat een weer he? Het is echt genieten geblazen. Toch komt er geleidelijk aan een kentering in het weerbeeld. Nog niet specifiek dit weekend maar wel in de nieuwe week. Gisteren echter liepen de maxima nog maar eens erg hoog op. In het oosten en zuiden werd het weer tussen de 27 en 29 graden. Langs de kust en op de Wadden bleef het wat koeler door een aanlandige wind en daar was het eind van de middag nog maar 18 graden. Nog wat later koelde het nog iets verder af. Dat het hierbij wederom zonovergoten was hoef ik denk ik niet te vertellen.

Vandaag is het overal in het land enkele graden koeler en kunnen er bovendien een paar wolkenvelden binnendrijven. Over het algemeen is het echter zonnig weer. Langs de kust en in het noorden blijft het kwik onder de 20 graden, maar in het zuiden en oosten komen we misschien nog nét aan de zomerse 25 graden. Een behoorlijk verschil dus. De wind stelt maar heel weinig voor en komt uit een noordoostelijke richting.

De eerste verandering merken we morgen. Het warmt nog éénmaal flink op en zodoende halen we weer op meer plaatsen de 25 graden. De lucht wordt echter wel onstabieler en dat betekent dat er in de loop van de dag een (pittige) regen- of onweersbui tot ontwikkeling kan komen. Voor de timing van eventuele buien is het nu echter te vroeg.

In de nieuwe week halen we gewoon meer dan 10 graden van de temperatuur af. Vanaf dinsdag is het nog maar 13 graden. Een verschil van 15 graden ten opzichte van de afgelopen dagen. Ook kan er af en toe wat regen of een bui vallen. De echte warmte wordt dus verdreven en die lijkt voorlopig ook niet terug te keren.

Fijn weekend!  

Nederland
 

 Klein bootje (Foto: Interpretatie)
Interpretatie was onderweg van Bremen naar Aberdeen en zag op de boot dit andere kleine bootje. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!