16-jarige dronkelap draait door

Donderdagavond vertikte een 16-jarige jongen in Capelle aan den IJssel het om te luisteren naar handhavers en politieagenten. Hij sloeg en schopte om zich heen en slingerde de meest vreselijke ziektes naar de hulpverleners. Pepperspray was nodig om de druktemaker aan te houden. Hij kreeg een gebiedsverbod voor drie dagen. 

Handhavers van de gemeente zagen rond 19:00 uur een groepje van zes jongens hangen op het Stadsplein bij een winkelcentrum in Capelle. Ze dronken alcohol op de betonnen rand van een perkje en zorgden voor overlast. De handhavers spraken de groep erop aan, maar met weinig succes. Agenten schoten te hulp, maar ook voor hen werd het een behoorlijke klus. Met name een van de jongens uit de groep vond het nodig om ‘kankerlijers’ tegen de politie en handhavers te schreeuwen. Ze haalden hem uit de groep om hem aan te houden voor verboden alcoholgebruik. Daar dacht de puber anders over en ging vol op de rem. Eenmaal op de grond, bleef hij om zich heen slaan. Hij probeerde een agent te schoppen en zelfs zijn vuurwapen af te pakken. Tegelijkertijd slingerde hij de meest vreselijke ziektes naar de hulpverleners. Pepperspray was nodig om de jongen aan te kunnen houden.

Inmiddels bemoeiden omstanders zich met het incident en werd de stemming grimmig. Extra politie-inzet was nodig om de groep op afstand te houden. Het was niet de eerste keer dat de 16-jarige raddraaier uit Capelle zijn boekje te buiten ging. Hij is aangehouden en heeft een omgevingsverbod voor drie dagen gekregen. Eenmaal op het politiebureau mocht hij blazen en bleek hij, naast dat hij überhaupt niet mag drinken, 385ug/l in zijn bloed te hebben.