Uitslag Ajax - VVV-Venlo

Ajax heeft de tweede plaats in de Eredivisie vrijwel veiliggesteld. De Amsterdammers wonnen na een stroef begin in eigen huis met 4-1 van VVV-Venlo, waarbij aanvaller Neres een hoofdrol voor zich opeiste.

Ajax kreeg al na negen minuten spelen de kans om op voorsprong te komen toen Seuntjens Veltman neerlegde. Schöne nam de strafschop, maar miste, waardoor het 0-0 bleef. Na een gezapige eerste helft kwam VVV vlak voor rust op voorsprong door Seuntjens. De spelers gingen echter rusten met 2-1 op de borden, want Neres tikte de gelijkmaker binnen en de aanvaller scoorde in blessuretijd uit een prima aanval nogmaals.

Na de thee bouwde Ajax de voorsprong rustig uit. Huntelaar vond op aangeven van Neres het net, terwijl Ziyech de eindstand bepaalde via een schuiver. De score had zelfs nog hoger uit kunnen vallen.