Barcelona bijna kampioen na misser Atlético

Zonder zelf te spelen heeft FC Barcelona een reuzenstap gezet richting de titel. Concurrent Atlético Madrid verloor verrassend bij Real Sociedad: 3-0.

De Baskische club kon in het eigen Estadio Anoeta vrijuit voetballen en maakte het de ploeg van Diego Simeone vanaf de eerste minuut lastig. De gasten wisten dat alleen een overwinning genoeg was om nog enigszins in de buurt van koploper FC Barcelona te blijven en hadden misschien nog wel het meeste moeite met de druk die dat gegeven met zich meebracht.

Barça had dinsdag punten laten liggen in de Primera Division, waardoor Atletico de achterstand van twaalf punten kon terugbrengen tot negen. Real Sociedad had echter andere plannen en dat bleek de bezoekers simpelweg te machtig. De thuisploeg ging spaarzaam om met de kansen en Los Colchoneros hadden het vizier niet op scherp staan.

Na een klein half uur prikte Willian José raak uit een voorzet van Adnan Januzaj. De van Manchester United overgekomen aanvallende middenvelder strooide zo nu en dan met gevoelige passjes en zorgde ook met corners geregeld voor gevaar.

DoelpuntenmakerJosé liet zich na de thee nogmaals gelden met een fraai steekballetje. Daarmee stelde hij Juanmi in staat om de tweede goal te maken voor de thuisploeg. Dat was na tachtig minuten speeltijd en vormde de doodsteek voor de ambitie van de gasten. Gedesillusioneerd slikten ze in de absolute slotfase ook nog een derde treffer, door wederom Juanmi.

Met nog slechts vijf duels voor de boeg is het zo goed als uitgesloten dat Atletico de achterstand van twaalf punten nog goedmaakt op Barcelona. Ook zullen ze nog aan de bak moeten om stadsgenoot Real Madrid voor te blijven. De Koninklijke is hen inmiddels genaderd tot op drie punten.