Basketballers Donar niet naar Europese finale

De basketballers van het Groningse Donar hebben zich niet geplaatst voor de finale van de Europe Cup. In het eigen MartiniPlaza verweerde de ploeg zich dapper tegen het sterke Reyer Venezia, maar het mocht niet baten.

In Venetië wonnen de Italianen een week eerder met 82-72, waardoor Donar tien punten goed moest maken. Men gaf de bezoekers stevig partij en in de tweede helft werd zelfs een gat van tien punten geslagen. Toch bleef Venezia constant in de buurt en in het laatste kwart weigerde Donar om de kansen af te maken, waarbij de tegenstander wat geluk kende: zo landde een driepunter in de buzzer van de schotklok nog precies binnen de basket.

Zelfs in de laatste minuut had Donar nog een kansje om het benodigde verschil op de borden te zetten, maar dat lukte niet en de 83-80 zege was uiteindelijk niet genoeg, waardoor het Europese avontuur dan eindelijk voorbij is.

Ook in de Dutch Basketball League werd gespeeld. Apollo Amsterdam boekte op bezoek bij de Den Helder Suns een ruime en belangrijke zege met het oog op de play-offs (56-80), ZZ Leiden was in Rotterdam met 92-94 maar net te sterk voor Forward Lease.