FOK! Wat een weer: wat heet

Vanochtend kan er in in het westen eerst een ondiepe mistbank voorkomen. Verder is het het zonnig en blijft het droog, al kunnen er vooral in het zuidoosten enkele stapelwolken ontstaan. Landinwaarts liggen de maxima tussen 24 en 28°C, in de kustgebieden tussen 18 en 23°C en op de stranden mogelijk nog wat koeler. In de loop van de middag koelt het in de noordwestelijke helft wat af. De wind is eerst zwak uit zuidelijke richtingen, maar draait in de loop van de ochtend naar zuidwest tot west en neemt toe naar matig.

In de nacht naar zaterdag is er in de noordwestelijke helft van het land kans op nevel of een ondiepe mistbank. De minima lopen uiteen van 6°C in het noorden tot 12°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke noord- tot noordoostenwind.

Zaterdag overdag zijn er zonnige perioden, maar in het noorden kunnen enkele wolkenvelden vanaf zee binnendrijven. De middagtemperaturen variëren van 15°C op de Wadden tot lokaal 26°C in het zuiden. De wind komt uit richtingen tussen oost en noordoost en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig. (Bron: KNMI)

Nederland
 

 spylacopa_68 maakte deze foto vanaf zijn balkonnetje in Purmerend. Woensdagavond rond 9 uur.
spylacopa_68 maakte deze foto vanaf zijn balkonnetje in Purmerend. Woensdagavond rond 9 uur.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!