NHL: Sharks 'sweepen' Ducks, Penguins, Lightning en Predators naar 3-1

Na de Vegas Golden Knights hebben ook de ijshockeyers van de San Jose Sharks zich geplaatst voor de volgende ronde in de play-offs in de NHL. Tomas Hertl maakte tegen de Anaheim Ducks in San Jose halverwege de derde periode de winnende treffer (2-1), waardoor de Sharks de serie met 4-0 wonnen: een sweep.

De Pittsburgh Penguins speelden zich in het Wells Fargo Center in Philadelphia naar een 3-1 voorsprong tegen de Flyers. Woensdagavond troffen Evgeni Malkin, Phil Kessel, Kris Letang, Sidney Crosby en Riley Sheahan trefzeker, wat een 0-5 zege opleverde. 

Nikita Kucherov was in New Jersey namens de Tampa Bay Lightning belangrijk. De Rus scoorde tegen de Devils twee keer en was ook nog goed voor een assist, waarmee hij Tampa Bay naar de 1-3 zege hielp. Tampa Bay staat net als Pittsburgh op 3-1 in de serie en heeft nog één zege nodig.

Dat geldt ook voor de Nashville Predators, die op bezoek waren in Denver. De Colorado Avalanche hoopte daar de stand gelijk te trekken, maar dat lukte niet. Gabriel Landeskog scoorde bij 0-3 nog wel in een dubbele powerplay en Alexander Kerfoot maakte de 2-3, maar nadat Colin Wilson de puck in de slotfase op de paal schoot was het klaar voor de Avs: 2-3.

Uitslagen NHL woensdag, eerste ronde play-offs
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 0-5 (1-3 in best-of-7)
New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning 1-3 (1-3 in best-of-7)
Colorado Avalanche - Nashville Predators 2-3 (1-3 in best-of-7)
San Jose Sharks - Anaheim Ducks 2-1 (4-0 in best-of-7, Sharks gaan door)

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)