Napoli loopt in op morsend Juventus

Napoli heeft in de Serie A twee punten goedgemaakt op Juventus. In de strijd om de Italiaanse landstitel staat de Turijnse club nog wel bovenaan, maar met nog vijf wedstrijden te gaan is het gat geslonken naar vier punten.

Napoli had het thuis tegen Udinese zwaar en zag de bezoekers dankzij Jakub Zanto en Svante Ingelsson tot twee keer toe de leiding nemen. Lorenzo Insigne en Raul Albiol tekenden voor de gelijkmakers, Arek Milik en Lorenzo Tonelli zorgden ervoor dat de volle buit in Napels bleef: 4-2.

Juventus ging op bezoek bij Crotone, de nummer achttien van de Serie A. Alex Sandro zette de koploper na een goed kwartier al op voorsprong, maar na een dik uur spelen werkte Simeon Nwankwo de gelijkmaker binnen, waarna Juventus niet meer tot scoren kwam: 1-1.

AS Roma, Lazio en Internazionale vechten nog volop om plekken drie en vier, die deelname aan de Champions League opleveren. AS Roma klopte Genoa met 2-1, terwijl Lazio in een spectaculaire wedstrijd afrekende met Fiorentina.

Door rode kaarten van Marco Sportiello van Fiorentina en Alessandro Murgia van Lazio stonden beide ploegen binnen een kwartier al met tien man, waarna nog flink gescoord werd. Jordan Veretout scoorde twee keer en hielp de thuisploeg naar 2-0.

Luis Alberto en Martin Caceres hadden voor rust de 2-2 al op de borden staan. Felipe Anderson en Luis Alberto brachten Lazio de winst, nadat Veretout zijn club nog eens op voorsprong had gezet met het compleet maken van zijn hattrick: 3-4. 

AS Roma en Lazio staan beiden op 64 punten, Internazionale, dat een dag eerder met 4-0 van Cagliari won, staat op 63. Benevento is met vijf wedstrijden te spelen en vijftien punten achterstand op de veilige zeventiende plek vrijwel zeker van degradatie.

Uitslagen Serie A woensdag
Benevento - Atalanta 0-3
Sampdoria - Bologna 1-0
SPAL - Chievo 0-0
AS Roma - Genoa 2-1
Crotone - Juventus 1-1
Fiorentina - Lazio 3-4
Torino - AC Milan 1-1
Verona - Sassuolo 0-1
Napoli - Udinese 4-2