Uitslag Excelsior - Heracles Almelo

Heracles Almelo heeft op bizarre wijze toch nog een punt overgehouden aan de ontmoeting met Excelsior. Het leek lang of de bezoekers een kansloze nederlaag zouden gaan lijden maar twee doelpunten in de blessuretijd zorgden toch nog voor een gelijkspel.

Excelsior kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Messaoud. In de rest van de eerste helft ging Heracles op zoek naar de gelijkmaker maar het kwam niet door de Rotterdamse defensie. Gladon was met een kopbal nog het dichts bij een doelpunt. Vlak na rust leek de wedstrijd beslist toen Van Ooijen, althans volgens de scheidsrechter, de bal met zijn arm van de lijn haalde. Hij kreeg rood en de penalty werd door Van Duinen benut.

In de blessuretijd gebeurde echter wat niemand nog voor mogelijk hield. Monteiro bracht de stand terug tot 2-1 en een minuut later was er penalty voor Heracles na een overtreding van De Wijs. Wederom Monteiro scoorde en zorgde daarmee voor het 2-2 gelijkspel.

Excelsior

2 - 2

Heracles Almelo

8' Messaoud
 51' v.Duinen(pen)
   90+2' Monteiro
 90+4' Monteiro (pen)

Gele kaart: Messaoud, De Wijs, (Excelsior), Droste, (Heracles Almelo)
 Rode kaart: , v.Ooijen (49) (Heracles Almelo)

Stadion: Woudestein, Rotterdam
Toeschouwers: 4.065
Arbiter: Mulder