Barcelona morst punten in Vigo

Barcelona heeft na twee competitiezeges op rij punten laten liggen bij Celta de Vigo. In de slotfase ging het met tien man mis.

Barça verscheen met een veredeld B-team aan de aftrap. De Catalanen spaarden onder meer Lionel Messi, Luis Suarez, Andrés Iniesta en Gerard Piqué voor de finale van de Copa del Rey, aanstaande zaterdag tegen Sevilla. Messi en Suarez begonnen wel op de bank en de Argentijn zou uiteindelijk ook invallen.

De voorhoede van Barcelona werd gevormd door Philippe Coutinho, Paco Alcácer en Ousmane Dembélé. Het was laatst genoemde die na 36 minuten de score opende. Een goal van Jonny Castro, in de slotminuten van de eerste helft, zorgde er echter voor dat de bezoekers niet met een voorsprong gingen rusten.

Ook in de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Barça nam via Paco Alcácer opnieuw een voorsprong, maar na 71 minuten werd Sergi Roberto van het veld gestuurd. De invaller kreeg rood voor een overtreding op Iago Aspas. Diezelfde Aspas tekende in de slotfase voor de 2-2, waardoor Barcelona nog twaalf punten boven Atlético Madrid staat. De Madrilenen kunnen het gat donderdag verkleinen tegen Real Sociedad (uit).

Uitslagen La Liga:
Deportivo la Coruna - Sevilla 0-0
Celta de Vigo - Barcelona 2-2
Villarreal - Leganés 2-1