Feyenoord geeft spelers rust in aanloop naar bekerfinale

Giovanni van Bronckhorst geeft woensdag minimaal vier Feyenoorders rust tegen tegen Willem II. Hij wil vermoeide spelers sparen voor de bekerfinale.

Die wordt zondag in De Kuip afgewerkt tegen AZ. Het competitieduel in Tilburg is wat de Rotterdammers betreft van ondergeschikt belang. "Sven van Beek, Karim El Almdi, Jean-Paul Boëtius en Sam Larsson zullen niet starten", verklapt de oefenmeester alvast aan RTV Rijnmond.

Die luxe kan Van Bronckhorst zich naar eigen zeggen permitteren omdat zijn team op de ranglijst al goed staat. "Ik ga wel een elftal opstellen wat kan winnen. We hebben morgen de kans om ons te plaatsen voor Europees voetbal via de competitie. Daar moeten we voor gaan."

Ook Robin van Persie begint tegen Willem II op de reservebank. Hij gaat binnenkort met de directie in gesprek over zijn toekomst bij de club. Van Bronckhorst hoopt dat hij blijft. "Het is belangrijk hoe Van Persie zich voelt. Ik sta er positief in, maar we gaan na de competitie praten of hij verder gaat."

Over zijn eigen toekomst is de trainer eveneens helder. Hij wil door om nog meer prijzen aan zijn palmares toe te voegen. "Dat wil je elk jaar voelen. We hebben dit seizoen al de Johan Cruijff Schaal gewonnen en zondag misschien de beker. Dat is wat je wilt voor je club."