Pusic: "Zolang er kansen zijn, zijn er kansen"

Marino Pusic gaat met FC Twente tot de laatste snik strijden om rechtstreekse degradatie uit de Eredivisie te ontlopen.

FC Twente is met nog drie wedstrijden te spelen hekkensluiter, waarbij de achterstand op nummer zeventien Sparta Rotterdam vier punten is en nummer zestien Roda JC heeft zes punten meer. "Ik begrijp wel dat mensen denken: dat is over en sluiten, een mission impossible", vertelt Pusic in gesprek met de NOS. "Ik heb het al eerder gezegd: zolang er kansen zijn, zijn er kansen. Hoe groot ze zijn, weet je niet van tevoren. Maar ik vind dat we het verplicht zijn aan elkaar, de club en de supporters om tot de laatste snik door te vechten."

Zaterdagavond gingen de Tukkers met 2-1 onveruit bij ADO Den Haag, nadat het met 0-1 de voorsprong had genomen. "Zoiets is zwaar. Dat is simpel zat. Want het was een wedstrijd waar meer in had gezeten voor ons. Je hebt daarna korte tijd om te rouwen en dat hebben we ook gedaan. Maar daarna moet je snel verder."

In Enschede is men ervan bewust dat ze het ontlopen van degradatie niet in eigen hand hebben, maar er ook gekeken moet worden naar de resultaten van Sparta. "Dat is altijd frustrerend. Maar je moet, vind ik, in eerste instantie de focus hebben op je eigen prestatie en je eigen wedstrijd. Dat is het enige waar je wel invloed op hebt." FC Twente neemt het dinsdagavond op eigen veld op tegen PEC Zwolle.