Uitslag PSV - Ajax

PSV is de nieuwe kampioen van Nederland. Het won vandaag de wedstrijd tegen de naaste concurrent Ajax met 3-0 en is daardoor niet meer in te halen door de concurrent.

Het tempo van de wedstrijd lag vanaf het begin hoog en het was de thuisploeg die in de openingsfase een licht overwicht had. Luuk De Jong was dicht bij de openingstreffer maar Ajax-keeper Onana redde met zijn voet. Gaandeweg de eerste helft werd Ajax iets sterker had een veldoverwicht, tot kanssen leidde dit echter niet. Het was uiteindelijk toch PSV dat op voorsprong kwam. Een schot van Lozano werd door De Ligt nog van de lijn gehaald maar in de rebound was het alsnog raak, Perreiro maakte de 1-0. Daarna brak een hectische fase aan met kansen aan beiden zijde. Het was PSV die het meest efficient was, Luuk de Jong scoorde uit een kopbal de 2-0.

Het leek de knock-out voor Ajax. In de rest van de eerste helft was het kansloos maar werd er niet meer gescoord. In de tweede helft probeerden de bezoekers zich langzaam weer op te richten, maar Bergwijn maakte aan alle hoop een einde, met een knap schot maakte hij de 3-0. In de rest van de tweede helft ging de amusementswaarde omlaag, PSV hoefde niet meer en Ajax kon niet. In de slotfase waren er nog rode kaarten voor Ajacieden Tagliafico (2x geel) en Siem de Jong waardoor het de wedstrijd met negen man eindigde.

Voor PSV maakte het allemaal niet meer uit, die mogen de 24e landstitel uit de clubhistorie vieren.