Leidse basketballers stunten bij Donar

De basketballers van ZZ Leiden zijn in de Dutch Basketball League nog altijd verwikkeld in de strijd om de top-2, die automatisch recht geeft op een plek in de halve finales van de play-offs.

Om in elk geval nog in de strijd te blijven moest Leiden winnen in Groningen, waar men op bezoek ging bij koploper Donar. Een schier onmogelijke opgave, zeker gezien het feit dat Jessey Voorn met een blessure voorlopig afwezig is, maar Leiden was een andere mening toegedaan. 

Met 55-48 ging Donar met een kleine voorsprong de rust in, maar Clayton Vette opende de tweede helft namens Leiden door gelijk twee drietjes in de basket te droppen. Bradford Burgess en Brandyn Curry hielden Donar nog een tijd overeind, maar onder leiding van een ontketende Carrington Love (36 punten) speelde Leiden de winst binnen: 103-112.

New Heroes Den Bosch brak voor het eerst dit seizoen door de grens van honderd punten. Norville Carey (21 punten) en Mike Miklusak (18) hielpen de Bossche nummer twee naar een 114-86 zege tegen Forward Lease Rotterdam, waar Ordane Kanda met 22 punten weer eens de topscorer van de avond werd.