Bekritiseerde Götze blijft hopen op WK: "Die kwaliteiten heb ik nog steeds"

Mario Götze maakte de winnende in de WK-finale van 2014 en wil dat graag opnieuw doen in Rusland. In Duitsland wordt echter getwijfeld aan zijn vorm.

De middenvelder van Borussia Dortmund leek de wereld aan zijn voeten te hebben toen hij Argentinië op de knieën dwong. Laat in de verlenging kroonde de toen 22-jarige Duitser zich toch held van de natie.

Vier jaar later is van die luxestatus weinig meer over. De spelverdeler is uit vorm en sukkelt met blessures. Dit seizoen kwam hij ook pas 20 keer in actie in de Bundesliga. Toch twijfelt hij zelf niet over zijn capaciteiten. "Ik weet zeker dat ik het nationale elftal kan helpen om de wereldtitel weer te pakken", stelt hij tegenover BILD.

De middenvelder kwam in november voor het laatst in actie voor Die Mannschaft. Zijn eerste interland in een jaar tijd eindigde in 2-2 tegen Frankrijk. Sindsdien werd hij ook niet meer opgeroepen, dus Götze voelt dat hij zich moet bewijzen bij zijn club. "Ik weet dat de volgende vijf wedstrijden heel belangrijk voor me zijn, maar niet alleen dat bepaalt of ik naar Rusland ga of niet."

De voormalig WK-ster denkt dat bondscoach Joachim Löw hem hoe dan ook in gedachten blijft houden. "Hij kent me al jaren en weet welke kwaliteiten ik heb. Dat ben ik echt niet kwijtgeraakt, integendeel. Ik ben volwassener geworden en heb nu ook meer ervaring dan destijds."