Swart: "Zullen we AZ - PSV dan ook effe overspelen?"

Sjaak Swart kan het niet laten om nog even iets te zeggen over de veelbesproken uitzege van PSV tegen AZ, vorig weekend.

PSV won na een 2-0 achterstand met 2-3 in Alkmaar en de koploper kan daardoor zondag kampioen worden tegen Ajax. De winnende goal van PSV ontstond uit een strafschop, waarna Ron Vlaar in de slotminuten een rode kaart kreeg en een goal van Ricardo van Rhijn ook nog werd afgekeurd.

AZ tekende met succes protest aan tegen de rode kaart van Vlaar. "De KNVB laat Jong Ajax - NEC overspelen, omdat Teun Bijleveld geschorst had moeten zijn. Maar is het dan geen idee om AZ - PSV ook effe over te spelen? Ron Vlaar is vrijgesproken, dus werd hij onterecht met rood van het veld gestuurd", aldus de immer objectieve en relativerende Swart in De Telegraaf.

"De penalty, die de 2-3 opleverde, was geen penalty en de 3-3 van Ricardo van Rhijn was een glaszuivere goal." Mister Ajax hoopt dat zijn club zondag net zo speelt als eerder dit seizoen, toen PSV in Amsterdam met 3-0 werd verslagen. "Alleen al voor de babbels die de PSV’ers nu hebben, moeten de Ajax-spelers alles geven wat ze in zich hebben. Eigenlijk datgene laten zien, wat we het hele jaar bijna nog niet hebben gezien."