AS Roma werd geïnspireerd door Al Pacino

De spelers van AS Roma hebben een film van Al Pacino gebruikt in de voorbereiding op de sensationele Champions League-return tegen Barcelona.

De Romeinen wisten dinsdag met een 3-0 zege op Barcelona de 4-1 nederlaag van vorige week in Camp Nou weg te poetsen. Voor het eerst staat Roma daardoor in de halve finales van de Champions League. Aanvaller Grégoire Defrel vertelt aan RMC hoe een film van Al Pacino al inspiratie werd gebruikt.

"Onze coach liet een video zien om ons op te peppen. Ik geloof dat het echt heeft gewerkt", aldus de 26-jarige speler, die zelf overigens niet bij de wedstrijdselectie zat. "Hij liet ons een speech van Al Pacino zien van vier minuten. We keken het in de bus en het was zowel in het Engels als Italiaans opgezet."

 

Any Given Sunday speech (Bron: Youtube)

Het ging om een fragment uit de film Any Given Sunday, waarin Pacino een coach speelt die zijn American Football-team oppept om 'centimeter voor centimeter uit de hel te klimmen'. "Het is ongelooflijk", zegt Defrel over het Romeinse wonder. "Sommige spelers geloofden er nog wel in, maar ook niet al te veel. Maar de coach zei dat hij altijd in ons geloofde en die vastberadenheid zag je op een gegeven moment ook in de kleedkamer."