Vermeer rest van het seizoen aan de kant

Het seizoen van Kenneth Vermeer is voorbij. Zijn club Feyenoord meldt dat de aan Club Brugge verhuurde doelman een spierblessure heeft opgelopen.

De kwetsuur aan zijn rechterbovenbeen komt op een bijzonder vervelend moment voor de 32-jarige Vermeer. Na een matige start was hij nu bezig aan een zeer sterke periode bij de Belgische koploper. Onlangs werd hij door Club zelfs nog uitgeroepen tot Speler van de Maand maart.

Afgelopen zondag liep hij de blessure op tijdens een uitwedstrijd tegen AA Gent, zo verhaalt Feyenoord op de officiële clubsite. Onduidelijk is nog hoe lang hij precies uit de roulatie zal zijn. Aanstaande vrijdag gaat de international onder het mes, dus zijn titel als beste Brugse speler gaat hij deze maand niet kunnen verdedigen.

Mogelijk dat hij dat volgend seizoen wel weer kan proberen, want Club Brugge heeft een optie tot koop bedongen in het huurcontract. Officieel staat Vermeer nog tot medio 2020 onder contract in Rotterdam, waar hij concurrentie heeft van Brad Jones en jeugdinternational Justin Bijlow.